söndag 13 juni 2010

Klart slut från Siljan!

Surrade upp till Mora och deras Siljan på fredag eftermiddag med en finfin 3:e plats i ryggen från V:a Silen.
Lördagen vill vi bara dra ett stort streck över, vi gick norr ut i sjön vilket visade sig vara helt fel. Förvisso 2 st ganska snabba gäddor på djupriggen, men för det första var dom små och för det andra hände inte mycket mer.
Efter ha legat kvar för länge i norra änden rev vi och förflyttade oss och lyckades gnugga upp 3 st till. Alla var dock små och vägde in på ca. 8,5 kg.

Söndag, och nu jävlar skulle det jagas. Men påväg över sjön till kaptensmötet började motorn gå orent. Bluddrade och gick ojämt, lät som den var påväg att stanna. Vi fick lite hjälp på vägen och pratade även med tävlingsledningen. Vi misstänkte att vi fått anting vatten i tanken eller nått annat skit i bensinen.
Så när dom andra båtarna drog i väg stod vi i hamn lagom glada. Gjorde ett försök och puttrade över sjön mot upptagningsplatsen, då hux flux vart det fart på motorn och den gick bra igen (så det var antagligen vatten i bensinen).
Snabbt i med grejerna, när vi trodde det var slut på oturen gick säkringar så det slog ut all elektronik. Ingen GPS, inget ekolod och ingen VHF. Men vi bytte dom och sen gick det på hyggligt hela dagen. Fick bl.a en på 95 cm och en på 107 cm. Vägde in knappt 20 kg vilket får ses som bra då vi missade lite tid i början.

Efter invägningen stod det klart att vi åtminstone fiskat upp oss till en 14:e plats bland tourteamen.

Vann gjorde Team EL-GE Göteborg, Stort Grattis! 2:a kom Team Svartlist som hade en brutalt bra andra dag med bl.a en på 119 cm.

STORT tack till Team Svartlist som hjälpte oss när det strulade i början!!

Tack också till Team Svartlist, Gäddkungen, Örebroarna, Full Frys, Fox, Danwiks och Kuling för trevligt sällskap på Vika Byggdegård.

Nästa tourtävling är Yxningen i slutet av augusti, våran nästa tävling blir Gösnatta i Nora på Norasjön den 2/7.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv