måndag 24 augusti 2009

Summering Yxningen

Dags att lägga åter en, för oss, trögfiskad historia på Yxningen bakom oss.

Lördag:
Allt kändes (som vanligt) bra när det började dra ihop sig till start. Började köra pelagfiske med wobbler på en massa jävla djup. Gick ett par timmar och rapporterna började trilla in om att fler och fler team hade flera firrar i båten. Då bestämde vi oss för att skita i pelagfisket och gå in med ytligare wobblers och köra i vikar. Sagt och gjort och på en 30 minuters period fick vi två gäddor och tappade ett par. Va gött att vi gjorde det rätt, kändes det som. Enda haken var bara att det inte hände något mer inne i vikarna efter det.
Med 2 timmar kvar plockade vi upp och körde ner till Storön och nötte runt den. Hade ett rejält påslag på riggen där som vi också bommade.
Väl i land visade det sig att det varit trögt för fler och chansen att nå topp 10 fanns helt klart inom räckhåll.
Söndag:
Ny dag - Nya förutsättningar! Planen var att åka lite längre upp i sjön och köra pelag. Otroligt mycket betesfisk men inte ett enda pet på grejerna och timmarna gick.
Fiskade oss ner mot området utanför viken där vi dagen före fick fisk. När vi höll på och skulle börja tackla om till mer ytgående wobblers small det på en blyad Buster Jerk och snabbt ändrade vi planerna. Men det gav inget mer.
Avslutade även söndagen med att dra ett par varv i närheten av storön, även denna gång utan fisk.

Istället grattar vi Team Örebroarna till segern och även Team Mieko Dalarna till andra platsen! Frågan är om inte just Mieko Dalarna sopade hem hela touren i och med helgen finfina andra plats?

Nästa tävling för oss blir våran egen tävling Pike Trophy den 5/9. Om just ni är sugna så finns det 9 platser öppna till den än (21 team anmälda).

Inga kommentarer:

Bloggarkiv